Hoppa till innehåll

28 februari, 2017
by

Nytt nummer: Passage

Nu finns det nya numret av Presens ute i handeln och har landat i prenumeranternas brevlådor.

Temat är alltså Passage och i årets första nummer samsas en lång diktsvit av Lars Gustaf Andersson med en novell av Solveig Rabb och dikter av Erica Håkans och Mathias Jansson. Presens tjänstlediga grafiker Hilda Forss lämnar en rapport från Trumpland och själv hämtar jag hem några bilder på portar från andra sidan klotet. Lägg till detta ett par recensioner: Patrick Martins av en antologi om Georg Henric von Wright och Evelina Ivarssons om Francois Frenkels enda roman, samt en ålderskrisande serie av Paul Saarnak, och du har en hel del högintressant läsning som kan passera medvetandet!

Och som grädde på semmelmoset hälsar vi också Emma Strömberg välkommen in genom dörren – hon kommer att layouta Presens under 2017. Lyssna på hennes Spotifylista här till höger.

Mycket nöje!

Anders E Larsson

Chefredaktör

Presens nr 1 2017_omslag.jpg


Nästa nummer: Oro

Nästa nummer av Presens har även det ett tema, som är av det bredare och allmängiltiga slaget: Oro.

Hur ser motsatsen till ro och lugn ut i din vardag? Hur ser släktskapet mellan begreppen orolig och oro ut – är det skillnad mellan att vara orolig och att erfara oro? Är oro något som gnager sig in på ett djupare sätt, som tänjer ut sig över månader och år? Något som dallrar och blir en stämning som fyller luften runtomkring oss, medan oroligheten är av ett mer flyktigt slag.

På spanska och italienska betyder oro guld. Oro är också en ringdans, en ort, en flod och ett berg. Oro kan också vara en gulaktig peruansk läskedryck och ett nordkoreanskt koncentrationsläger, ett så kallat ”reeducation camp”.

Välkommen att skicka in ditt bidrag – genren är valfri: dikt, prosa, fotografi, illustration, musik eller något annat! Om du funderar på att skriva (eller kanske redan har börjat att skriva) en längre, resonerande, essäistisk text – ja, då är du den här gången lite extra välkommen med ditt bidrag.

Deadline är den 3 april. Skicka till anders@presens.fi.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: