Hoppa till innehåll

Anders E Larsson är ny chefredaktör

26 juni, 2015
by

Hej Presensvänner!

Från och med nästa nummer av Presens (nr 3 2015) har jag fått förtroendet att ta över som chefredaktör efter Heidi von Wright. Jag tänkte därför berätta lite kort om vem jag är och något om de planer som finns för Presens under nästa år.

Jag arbetar som kulturjournalist och kritiker med en bakgrund som kulturredaktör inom dagspress. Som kritiker skrev jag under många år framför allt om film, men jag har med tiden glidit in mot scenkonstkritik i bred mening, där teater och dans går hand i hand med musik. Sedan början av 2000-talet skriver jag även litteraturkritik för Vasabladet.

Parallellt med journalistiken arbetar jag som musiker och kompositör av bland annat filmmusik. Jag är också verksam som skådespelare i kortfilm och på scen.

Som skönlitterär skribent har jag bland annat publicerat poesi i Svenska Österbottens litteraturförenings jubileumsantologi Vertikal 3.

Inför nästa års utgivning av Presens finns det planer på temanummer med filmisk inriktning och en översyn av den grafiska profilen, liksom tankar kring hur användningen av webbsidan kan utvecklas. Till exempel så kan den nuvarande idén med ett soundtrack för Presens på Spotify komma att kompletteras med filmklipp och bilder av olika slag.

Till sist vill jag säga att jag ser fram emot att ta del av era bidrag till nästa nummer av Presens, som har det övergripande temat ”Jord” – alla texter, foton och andra illustrationer som har en koppling till en jordtematik av något slag är varmt välkomna! Deadline är 20 juli.

Har ni några funderingar om nästa nummer eller kring Presens i allmänhet, så får ni gärna höra av er till mig på anders (at) presens .fi.

Med bästa sommarhälsningar,

Anders E Larsson

Anders E Larsson Foto: Iréne Stenfors

Anders E Larsson
Foto: Iréne Stenfors

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. Tibu Borgstén permalink
  21 juli, 2015 09:19

  Lycka till med jobbet runt PRESENS 🙂

  • 30 september, 2015 09:58

   Här ett ytterst sent svar, men ändå: Tack!
   Vi tar oss friheten att ta med oss din lyckönskning in i arbetet med kommande nummer, som är årets sista, luftiga utgåva. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: